Jolanda Braam

Bij de Basis is de naam van mijn RT-praktijk.

Een kind kan pas leren als hij lekker in zijn vel zit. Als er problemen zijn, zul je terug moeten naar deze basis om weer verder te kunnen gaan.

Even iets over mezelf: Ik ben Jolanda Braam, woon in Ter Aar met mijn man en 3 dochters.
Vanaf 1988 ben ik werkzaam in het basisonderwijs, waar ik ervaring heb in groep 1 t/m 8. Toen er met persoonlijke budgetten gewerkt werd heb ik ook rugzakbegeleiding gedaan.
Met het weer groter worden van de klassen wordt het steeds lastiger om alle kinderen de aandacht te geven die ze nodig hebben. Aangezien ik erg veel voldoening haal uit het helpen van individuele kinderen, ze net dat steuntje in de rug te geven dat ze op dat moment nodig hebben, heb ik de keuze gemaakt om de opleiding Remedial Teacher te gaan volgen.

Tegenwoordig ben ik onder andere werkzaam bij het OnderwijsAdvies Leerhuis in Leiden, waar ik kinderen op verschillende scholen begeleid.

Naast het geven van RT ben ik nog steeds actief op de basisschool, zodat ik op de hoogte blijf van alles wat er speelt. Maar ook omdat het gewoon leuk is de leerlingen te zien groeien in hun ontwikkeling op alle vlakken. Het is mooi om daar onderdeel van uit te maken.

Volg ook Remedial Teaching Bij de Basis op facebook! https://www.facebook.com/lerendoordoen/

 

 

“Ik wil (nogmaals) benadrukken hoe blij ik ben met jouw bijdrage. Naast dat Tim er veel plezier in heeft ben je ook in staat om helder met ons te communiceren en ons enthousiast te maken over wat jij en Tim doen. Het geeft ons ook veel inzicht. Dank daarvoor!”

 

“Binnen 2 periodes is mijn dochter goed begeleid door Jolanda en we zijn ontzettend tevreden met de kwaliteit van de begeleiding en het resultaat van de begeleiding.”

 

“Robbert kwam vanmiddag weer heel trots thuis!
Het is heel waardevol voor hem geweest om de lessen bij jou te kunnen volgen. Los van de vooruitgang in het rekenen kon hij de extra aandacht en bevestiging heel goed gebruiken in een periode waarin hij zich erg vaak onbegrepen voelt. Nogmaals veel dank!” 

 

“Dank voor het heldere verslag. Zoals we ook gisteren al besproken hebben vond ik het prettig met je samen te werken. Ook ik ben van mening dat Myrthe geprofiteerd heeft van al jouw hulp en dat ze nu met een stevige basis zelfstandig verder kan.
Hartelijk dank daarvoor en wie weet zien we elkaar in de toekomst weer op deze school.”(Intern begeleider basisschool Leiderdorp)

 

 

 

 

Naast alles wat met onderwijs te maken heeft, heb ik affiniteit met opvoeding. Met als doel om meer rust te brengen in het opvoeden van kinderen, geef ik massages aan moeders, en cursussen baby- en kindermassage. Voor geïnteresseerden, neem gerust een kijkje op mijn andere website: www.bijdebasis.nl.